Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ F-16

Οι Τούρκοι προσγείωσαν συριακό αεροσκάφος για έλεγχο Η Τουρκία υποχρέωσε σε αναγκαστική προσγείωση απόψε, ένα αεροσκάφος των αερογραμμών της Συρίας, που κατευθυνόταν από τη Μόσχα προς την Δαμασκό, έπειτα από πληροφορίες που έλαβε ότι είναι πιθανόν να μεταφέρει όπλα. Το αεροσκάφος που μετέφερε 35 επιβάτες, προσγειώθηκε τελικώς στο αεροδρόμιο της Αγκυρας, όπου το συνόδευσαν μάλιστα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που διατάχθηκαν αμέσως να απογειωθούν για το σκοπό αυτό.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TRT, υπήρξαν υποψίες ότι το αεροσκάφος, ένα Airbus A320, μετέφερε στη Συρία βαρέα όπλα. Η Τουρκία έλαβε πληροφορίες ότι το συριακό πολιτικό αεροπλάνο μετέφερε "μη πολιτικό φορτίο", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Μιλώντας σε απευθείας μετάδοση στην τουρκική τηλεόραση, ο Νταβούτογλου σημείωσε ότι η Τουρκία ενήργησε εντός του πλαισίου των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου για την έρευνα σε πολιτικά αεροπλάνα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι μπορεί να μεταφέρουν στρατιωτικά υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου